Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

TOPGGz-keurmerk feestelijk overhandigd aan twee afdelingen Altrecht

Ellen Mogendorff, directeur van de Stichting Topklinische GGz, heeft het TOPGGz-keurmerk tijdens twee feestelijke momenten uitgereikt aan Altrecht Bipolair (Utrecht, Woerden) en Altrecht Eetstoornissen Rintveld (Zeist).

“Het is voor deze afdelingen nu de vierde keer dat ze het TOPGGz-keurmerk krijgen. Al die jaren hebben deze afdelingen hun hoogspecialistische behandelaanbod voortdurend verbeterd. Daarbij wordt patiëntgebonden onderzoek gedaan en is er ruim aandacht voor kennisoverdracht en consultatie. Het is ook voor mij een eer om het keurmerk weer te mogen uitreiken.” Ellen Mogendorff, directeur Stichting Topklinische GGz.

Het is de mix van het ontwikkelen van innovatieve behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht waardoor Altrecht Bipolair en Altrecht Eetstoornissen Rintveld het TOPGGz- keurmerk de komende vier jaar weer mogen voeren.  Het keurmerk is in maart dit jaar al door het bestuur van TOPGGz aan beide afdelingen toegekend, maar kon nu zonder coronarestricties tijdens de speciaal voor de gelegenheid georganiseerde momenten eindelijk uitgereikt worden.

“In 2008 kregen we voor de eerste keer het keurmerk uitgereikt door toenmalig minister Ab Klink, in de Eerste Kamer. Dat we vanaf toen het TOPGGz-keurmerk dragen, is een mooie gezamenlijke prestatie waar ons hele team aan bijdraagt. Daar mogen we trots op zijn.” Eline Regeer, psychiater en senior onderzoeker, Altrecht Bipolair.

“Het is mooi dat onze bevlogen medewerkers van Rintveld nu weer worden beloond met verlenging van het TOPGGz-keurmerk. Ook in de afgelopen coronajaren bleven zij voldoen aan de hoge zorgstandaarden voor patiënten met ernstige en complexe eetstoornissen. Een groot compliment voor dit team!” Helga Aalders, regiodirecteur Zorg, Utrecht Zuidoost van Altrecht.

Altrecht Bipolair

Altrecht Bipolair biedt ambulante behandeling voor mensen met een bipolaire stemmingsstoornis. De behandeling bestaat uit zowel individuele behandeling als groepsbehandeling.Een belangrijk speerpunt is de veerkracht van een patiënt in de stabiele fase te versterken. Daardoor verkleint de kans op een terugval. Er is veel aandacht voor het ontwikkelen en implementeren van psychologische en psychosociale behandelingen. Als het nodig is, breiden we de behandeling uit met een deeltijdbehandeling of klinische opname. Bij Altrecht Bipolair kunnen mensen ook terecht voor diagnostiek bij stemmingswisselingen en voor een second opinion. Behandelaren binnen en buiten Altrecht bieden we advies en consultatie.

Altrecht Eetstoornissen Rintveld

Altrecht Eetstoornissen Rintveld biedt diagnostiek en ambulante, deeltijd en klinische behandeling voor patiënten met (ernstige) eetstoornissen. Behandeling kan zowel individueel als in groepsverband. Samen met patiënten en naasten zoeken we naar een passende behandeling binnen de mogelijkheden van Rintveld om van de eetstoornis te herstellen en/of de kwaliteit van leven te vergroten. Rintveld heeft diverse evidence-based behandelprotocollen beschikbaar en biedt daarnaast verschillende aanvullende modules. Tenslotte kijken we altijd of samenwerking met andere afdelingen of instellingen nodig is.