Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Team Het Jonge Kind

Heb je een kind van 0 tot 6 jaar met problemen in de ontwikkeling? Of heb je zelf psychische problemen en daardoor moeite met de band met je kind? Dan kan je bij Team Het Jonge Kind terecht voor behandeling.

Voor wie zijn we er?  

Team Het Jonge kind helpt jou en je kind, vanaf de zwangerschap tot aan de 6e verjaardag van je kind. Je krijgt maximaal een jaar hulp. Je kan hulp krijgen als je zelf psychische problemen hebt en als deze problemen de band met je kind lastig maken. Of je krijgt samen met je kind hulp. Bijvoorbeeld omdat je kind zich anders ontwikkelt dan andere kinderen. Je kind huilt bijvoorbeeld heel veel, is moeilijk te troosten of  is snel van slag. Of je kind is vaak lang boos of heel druk, heeft weinig belangstelling voor andere mensen, kan niet goed spelen of is niet flexibel. In die gevallen kun je terecht bij Team Het Jonge Kind. 

Wachtruimte Team het Jonge Kind

Hoe ziet een behandeling eruit?  

Een behandeling start met een kennismaking met jou/jullie en je kind. Je komt naar de spelkamer van Altrecht. Daarna maken we een plan voor verder onderzoek en/of behandeling. We nemen samen met jou/jullie de tijd die nodig is om een goed beeld te krijgen van de problemen. Als het nodig is brengen we een bezoek aan het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, school of komen we bij jullie thuis.  

In het plan bespreken we samen hoe vaak, hoe lang en waar we afspreken voor behandeling.

Spelkamer Team het Jonge Kind

Welke soorten behandelingen zijn er?  

Er zijn nog meer behandelingen. Je kan er naar vragen via  altrechtstart@altrecht.nl.

Behandelruimte Team het Jonge Kind

Aanmelden  

Voor behandeling bij Altrecht heb je altijd een verwijzing nodig van de huisarts, een andere medisch specialist of een buurt – en wijkteam.  

Heb je nog vragen? 

Mail dan gerust naar altrechtstart@altrecht.nl. Of kijk hier hoe je contact met ons kunt opnemen: https://www.altrecht.nl/locaties/nieuwe-houtenseweg-2/ 

Gebouw en entree Team het Jonge Kind