Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

TOPGGz-keurmerk feestelijk overhandigd aan het Altrecht Academisch Angstcentrum

Het Altrecht Academisch Angstcentrum (AAA) heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst opnieuw het TOPGGz-keurmerk uit handen van Ellen Mogendorff, directeur van de Stichting Topklinische GGz, ontvangen. 

Op 5 oktober kwam het positieve bericht dat het TOPGGz-keurmerk opnieuw voor vier jaar wordt toegekend aan het AAA. Een mooie beloning voor de tomeloze inzet van alle medewerkers om de behandeling voor cliënten met een angststoornis blijvend te verbeteren.

Enorme prestatie

Marleen Sluis, regiodirecteur Bedrijfsvoering vindt het bijzonder dat het AAA het keurmerk voor de derde keer verworven heeft. “Dit niveau twaalf jaar lang vasthouden, is heel erg knap. Het is echt een topteam.” Ellen Mogendorff sluit zich daar bij aan: “Het is een enorme prestatie van het AAA om het keurmerk weer toegekend te krijgen.”

Stabiel team

Het visitatieteam heeft een gedreven en veerkrachtig team gezien, dat na een roerige periode met grote veranderingen voor de afdeling, haar motivatie en focus heeft weten te behouden. Nu staat er een stabiel team waar onderzoek, behandeling en diagnostiek goed zijn geïntegreerd. 

Duidelijke opdracht

Melchior Mekel, teammanager Altrecht Academisch Angstcentrum (AAA):
“Als AAA zijn we natuurlijk enorm trots. Het is, na een bewogen periode waarin corona en de organisatieverandering een hoofdrol speelden, een gezamenlijke prestatie geweest van alle medewerkers. Tegelijkertijd hebben we een duidelijke opdracht meegekregen waar we de komende 4 jaar mee aan de slag gaan. “We focussen ons onder andere op effectmetingen, het borgen van het gebruik van de decision tool Angst, Dwang en PTSS en dragen zorg voor verbreding van TOPGGz-taken binnen het AAA.”

Altrecht Academisch Angstcentrum

Het Altrecht Academisch Angstcentrum helpt mensen met:

  • een ernstige angst- of dwangstoornis (OCD)
  • ernstige PTSS en andere traumagerelateerde klachten

Ook als eerdere hulp niet of onvoldoende geholpen heeft, is het zinvol om bij ons om een behandeling te vragen. Wij zijn een centrum met het TOPGGz- keurmerk, dat wil zeggen dat we hoog gespecialiseerd zijn in de behandeling van angststoornissen en gebruik maken van de nieuwste methoden en technieken om klachten te verminderen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. We behandelen mensen uit het verzorgingsgebied van Altrecht, in voorkomende gevallen ook van buiten de regio, en zijn voor collegae en verwijzers beschikbaar voor zowel consultatie & advies als voor second opinions.

Foto: Aart de Leeuw, psychiater en boegbeeld van het AAA, krijgt het TOP GGz-keurmerk uitgereikt door Ellen Mogendorff, directeur van de Stichting Topklinische GGz.