Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Hacking Health Utrecht, UMC Utrecht en Altrecht organiseren hackathon

Laden Evenementen

Hacking Health Utrecht organiseert samen met UMC Utrecht en Altrecht op 7 t/m 9 juli een hackathon. Heb jij een uitdaging in de zorg die je maar niet opgelost krijgt? Of heb je goede ideeën maar kun je ze nergens kwijt? Schrijf je dan in om mee te pitchen, denken én te bouwen aan de toekomst van de zorg.

Waarom meedoen aan Hacking Health Utrecht 2022?

In één weekend werk je in een team met mensen van verschillende achtergronden samen om oplossingen te ontwerpen voor diverse uitdagingen uit de zorg. Een mix aan kennis en ervaring zorgt voor nieuwe, creatieve oplossingen. Voorbeelden van uitdagingen zijn: hoe stimuleer je gedragsverandering naar een gezondere leefstijl, hoe laat je patiënten de keuze maken tussen beschikbare onderzoeken en hoe kunnen we jongvolwassenen met een eetstoornis beter begeleiden?

Ben jij een Uitdager of juist een Oplosser?

Loop je tegen een probleem aan of zie je een kans om de zorg en gezondheid in Utrecht te verbeteren? Bijvoorbeeld omdat je zelf zorg of ondersteuning krijgt die niet goed werkt. Of omdat je als professional in de praktijk tegen knelpunten aanloopt. Meld je dan aan als Uitdager en werk tijdens de hackathon met een team aan een oplossing. Of vind je het juist leuk om oplossingen te bedenken? En wil je graag jouw ervaring, vaardigheden en/of creativiteit inzetten voor betere (geestelijke) gezondheidszorg in Utrecht? Meld je dan aan als Oplosser

Voor wie?
Iedereen kan zich inschrijven, je hoeft geen IT’er te zijn, een specifieke achtergrond te hebben of bij Altrecht te werken. Hacken betekent bij ons: oplossingen bedenken. Alle leeftijden, beroepen, culturen en ervaringen zijn welkom om mee te doen. Een super team bestaat bijvoorbeeld uit een student, verpleegkundige, patiënt, behandelaar, ervaringsdeskundige, ontwerper en programmeur. Je kunt dus meedoen als Uitdager of als Oplosser. Je schrijft je in als individu; de teams worden gevormd tijdens de Hackathon.


Voorbereiding

Tijdens het weekend volg je met je team de fases van de methode ‘mensgericht ontwerp’: Van probleemdefinitie naar brainstorm en van concept tot prototype. Om je bekend te maken met deze methode, organiseren we workshops in de weken voor Hacking Health Utrecht. Je schrijft je automatisch in voor een workshop op het moment dat je je aanmeldt voor de hackathon. Meer info en de data van de workshops vind je op de website.


Meer info

Locatie: UMCU (voor hapjes en drankjes wordt gezorgd)

Start: donderdag 7 juli om 17.00 uur

Einde: zaterdag 9 juli om 17.00 uur 

Heb je een vraag voordat je je wilt inschrijven? Neem contact op met de organisatie, we helpen je graag verder! 

Praktische informatie

juli 7 @ 17:00

UMC Utrecht