Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

AMBIT

Bij AMBIT (adaptive mentalization based integrative treatment) werk je aan de relatie met mensen uit je omgeving. Je leert je eigen gedrag en dat van anderen beter te begrijpen.  

Bij AMBIT kijken we niet alleen naar jouw psychische klachten. Maar ook naar de samenwerking met je omgeving. Je omgeving kan bestaan uit familie, vrienden of andere belangrijke mensen. 

Tijdens de behandeling leer je mentaliseren. Als je kunt mentaliseren, begrijp je hoe jijzelf en anderen denken. En snap je waarom jij en anderen doen wat ze doen. Door te mentaliseren, begrijp je je eigen gedrag en dat van anderen beter. Je snapt dat gedrag komt door gevoelens en gedachten. En dat jouw acties bepaald gedrag bij anderen kunnen uitlokken.

Een behandeling volgens de AMBIT-werkwijze richt zich niet alleen op een betere samenwerking met je familie, vrienden en naasten. Zo  werken we ook aan een fijne woonplek. Of aan een fijne dagbesteding.

Op de pagina behandelingen persoonlijkheidsstoornissen vind je meer informatie.

Wat is het resultaat?

Je krijgt beter contact met mensen uit je omgeving. Ook leer je hoe je anderen kunt vertrouwen. Dit maakt het makkelijker om een goede band met anderen op te bouwen.