Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

VR behandeling bij Altrecht

Altrecht biedt een virtual reality behandeling aan cliënten die last hebben van (sociale) angsten, achterdocht, trauma of het oefenen van sociale vaardigheden. Er is momenteel geen wachttijd voor een VR-behandeling. Bovendien is het effect wetenschappelijk bewezen!

Hoe ziet een virtual reality behandeling eruit?
Cliënten betreden vanaf het moment dat ze de VR-bril opkrijgen een virtuele wereld. De behandelaar stemt deze wereld nauwkeurig af op de hulpvraag van de cliënt. Zo kunnen cliënten oefenen met gesprekken voeren en (sociale) situaties in het openbaar vervoer, in de supermarkt of op straat. De behandelaar kan zelfs instellen welke gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal de personen in de virtuele wereld vertonen.

Waarom werkt een virtual reality behandeling?
Cliënten die hun angst in het echte leven niet onder ogen durven te komen, krijgen met virtual reality de kans om hun angsten te overwinnen. De virtuele wereld is niet echt, maar voelt wel heel realistisch aan. Bovendien is de effectiviteit van de behandeling wetenschappelijk bewezen.

Virtual reality behandeling te zien bij Omroep Max!
Ben je benieuwd hoe de virtuele wereld eruitziet? Kijk dan hier de uitzending terug van Expeditie Nederland over ‘bijzondere therapieën’.