Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Melinda Dijkstra-Porton genomineerd voor verkiezing beste praktijkopleider 2023 in de sector Zorg, Welzijn en Sport

Melinda Dijkstra – Porton, praktijkopleider bij Altrecht, is genomineerd voor de beste praktijkopleider 2023 in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Melinda zit nu bij de laatste 9 bij deze jaarlijkse verkiezing van SBB en ontvangt hiervoor een oorkonde.

Betrokkenheid bij de studenten in opleiding
Collega’s Jasper van de Giessen (directeur HRM) en Karin Mensink (Adviseur Opleiden & Ontwikkelen) zetten Melinda graag in het zonnetje voor haar inzet bij Altrecht. Karin: “Voor Melinda staat veilig kunnen leren voorop en ze doet alles wat nodig is voor de studenten die in opleiding zijn bij Altrecht. De GGZ is mensenwerk en Melinda is hier een mooi voorbeeld van. Ze is betrokken, actief, proactief en zet daar waar nodig de puntjes op de i en je weet wat je aan haar hebt.” Melinda vertelt wat voor haar belangrijk is: “Ik wil alle studenten meegeven hoe belangrijk het is om echt contact te maken, ernaast te staan en te luisteren naar iemand zijn verhaal. Als je daarvoor staat en goed naar jezelf durft te kijken, ben je meer dan welkom om te solliciteren voor de opleiding, waar ik je dan graag alles over vertel.” Altrecht is trots dat Melinda bij ons werkt!

Het belang van leren in de praktijk
Dagelijks zet Altrecht zich met veel enthousiasme in om de vakmensen van de toekomst in de organisatie op te leiden. De praktijkervaring die studenten daar opdoen is van belang voor hun verdere loopbaan. De student doet binnen de organisatie de eerste werkervaring op onder begeleiding van de praktijkopleider. Studenten hebben actuele kennis en een frisse blik. Bovendien werken ze direct mee; zeer waardevol in deze tijd. Reden genoeg om het belang van praktijkopleiders voor al die studenten te onderstrepen met deze verkiezing. Wie de winnaar is, de beste landelijke praktijkopleider, horen we maandag 15 mei.