Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Familiesymposium Altrecht en Lister: netwerkzorg centraal

“Er zijn meer naasten dan cliënten, en die naasten doen er toe,” zei familiecoach Hans van Wurff op het familiesymposium van Altrecht en Lister, afgelopen donderdag 20 oktober in de Kapel in Zeist. Na twee jaar afwezigheid door corona kon deze leerzame middag eindelijk weer live doorgaan in de Kapel in Zeist.

Het thema van dit jaar was “De zorg, zorg(e)loos?” Juul Reinking (raad van bestuur Lister) en Mariëlle Ploumen (raad van bestuur Altrecht) verzorgden de opening, met hun visie op netwerkzorg. Daarna volgde een indrukwekkend ervaringsverhaal van familiecoach Hans van der Wurff: hij legde in een prachtige voordracht uit hoe het is om naaste te zijn, en hoe belangrijk het is dat naasten gezien worden. Hierna verzorgde hoogleraar psychiatrie Jim van Os de Tom Rusting-lezing, over het verwerpen van de dsm-diagnoses en het bewegen naar werken met contextueel bewustzijn. Als laatste was er een discussiepanel over dilemma’s in de netwerkpsychiatrie. De middag werd afgesloten door Richard Makkinga van de familieraad van Altrecht, en aansluitend was er een borrel. 

Ondanks de regen en de busstaking zat de Kapel vol, en was het een middag vol mooie verhalen. Dank aan de medewerkers van Altrecht en Lister en de familieraad voor de organisatie, en tot volgend jaar!

Kijk hier het symposium terug: