Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Eerste Week, Laatste Week: mini-documentaire over casemanagers Ria Rijkse en Yannick Okhuijsen

Eerste Week, Laatste Week is een portretserie van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Elke aflevering is een mini-documentaire waarin ze een persoonlijk portret laten zien van twee medewerkers in de sector zorg en welzijn: de een begint net en de ander gaat bijna met pensioen. In deze aflevering volgen ze Ria en Yannick, casemanagers binnen Altrecht.

Casemanagers binnen Altrecht

Ria gaat bijna met pensioen en Yannick neemt haar cliënten, met ernstige psychiatrische aandoeningen binnen de ambulante zorg, over. Samen gaan ze langs bij Maaike. Maaike hoort stemmen en heeft sinds haar 17e psychoses. Een groot doel van haar is zelfstandig blijven wonen en Ria begeleidt haar hier al 15 jaar bij. Ze hebben dan ook een hele mooie vertrouwensband opgebouwd. Aan Yannick de taak hetzelfde te doen, alleen dan wel op zijn manier. 

Bekijk de aflevering

Welke laatste tips heeft Ria voor Yannick, zodat ook hij zich met hart en ziel kan inzetten voor onze cliënten? Maar ook deelt ze ervaringen en laat het filmpje duidelijk het verschil met nu en vroeger zien. 

Je bekijkt de aflevering hieronder.