Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

De vlag uit voor Horizontaal Toezicht

Per 1 januari 2024 is Altrecht overgestapt op Horizontaal Toezicht (HT). Op 29 februari 2024 kregen wij daarom de HT-vlag uitgereikt en daar zijn we trots op.

Stefan de Kort, lid van de raad van bestuur van Altrecht, ontving de vlag uit handen van Jan Berkelmans, Manager Zorg ONVZ en lid van de Bestuurlijke Commissie HT. Aanwezig van Altrecht waren stuurgroepleden Jelle Witteveen en Bram van den Eijkel en werkgroepleden Paulien Kusters, Ciska Spiekerman van Weezelenburg, Mariëlle Hosseini en Gerco van den Broek. Van het HT-team van ONVZ woonden Jentje Zwerver, Maya en Nadja Stegenga de feestelijke bijeenkomst bij.

Wat is Horizontaal Toezicht?

Met Horizontaal Toezicht toont Altrecht aan dat de interne beheersing zodanig op orde is dat ZVW-declaraties rechtmatig verstuurd worden. Met Horizontaal Toezicht heeft Altrecht beter inzicht in de gedeclareerde ZVW-zorg en worden correcties achteraf voorkomen. Horizontaal toezicht staat voor transparantie over het interne controleproces en de uitkomsten hiervan. Hierbij is wederzijds vertrouwen de basis.

Stefan de Kort: “Als Altrecht staan we voor betrouwbaarheid en transparantie, met de overgang naar Horizontaal Toezicht laten we dit ook aantoonbaar zien. Een mooie stap in de doorontwikkeling en verandering van onze organisatie.”