Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Altrecht sluit de afdeling neuropsychiatrie Vesalius per 1 januari 2024

Altrecht sluit de afdeling neuropsychiatrie Vesalius per 1 januari 2024. We doen dit vanwege keuzes in onze portfolio en het onvoldoende rendabel krijgen van deze afdeling.  Wij betreuren dit besluit, zowel voor onze cliënten als onze professionals.  

Zorgvuldig voor cliënten

Uiteraard doen wij onze uiterste best de sluiting van Altrecht neuropsychiatrie Vesalius zorgvuldig te organiseren zodat cliënten hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. Cliënten zijn inmiddels van dit besluit op de hoogte gebracht.  Een deel van hen kan de behandeling voor 1 januari afsluiten.  Voor cliënten waarbij dat niet mogelijk is, zoeken we samen naar een passend alternatief, binnen of buiten Altrecht. Vanaf heden is het niet meer mogelijk om nieuwe cliënten met primair niet-aangeboren hersenletsel  bij Altrecht aan te melden.

Behoud kennis – en expertise én medewerkers

Medewerkers van de afdeling die jarenlang bevlogen en professionele zorg hebben geboden, zijn in een vroeg stadium over het voornemen tot dit besluit geïnformeerd. Altrecht zal een kennis- en expertisenetwerk opzetten voor het behoud- en de doorontwikkeling van neuropsychiatrische kennis. Voor de medewerkers van Vesalius wordt een andere werkplek binnen Altrecht gezocht.