Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Altrecht locatie Rembrandthage mogelijke opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

Altrecht leeft mee met de inwoners van Oekraïne. De angst en het verlies is groot en er is veel hulp nodig. Ook Altrecht wil zich graag inzetten. Er zijn al verschillende initiatieven opgezet door collega’s en op dit moment onderzoeken we met de gemeente Nieuwegein en projectontwikkelaar vorm, die het pand in beheer heeft, of het leegstaande deel van onze locatie aan de Rembrandthage geschikt is als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

Deze zorglocatie in Nieuwegein staat nu grotendeels leeg. Na wat aanpassingen en inrichting zouden hier ongeveer 120 vluchtelingen, vooral vrouwen en kinderen, tot eind 2022 opgevangen kunnen worden. De mogelijkheden zijn onderzocht, veel partijen hebben meegedacht en de locatie is geschikt bevonden. 

Op deze manier wil Altrecht zich graag inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. 

Wat betekent dit voor onze patiënten?
Doordat onze zorg in een ander gedeelte van het pand aan de Rembrandthage plaatsvindt, verandert er voor onze patiënten in Nieuwegein niks. Onze zorg en dienstverlening loopt gewoon door zoals je van ons gewend bent. 

Meer informatie voor omwonenden via de gemeente
Vanwege deze nieuwe ontwikkeling vindt de gemeente Nieuwegein het belangrijk de inwoners goed te informeren. Binnenkort organiseert de gemeente dan ook een inloopspreekuur in de wijk Galecop. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt, de bewoners krijgen dan de gelegenheid om vragen te stellen over deze nieuwe ontwikkeling. Voor meer informatie over deze bijeenkomst verwijzen wij naar de gemeente Nieuwegein.