Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Adriane van Espelo neemt voorzitterschap familieraad over van Richard Makkinga

Op 19 juni jl. heeft Adriane van Espelo het voorzitterschap van de familieraad Altrecht overgenomen van Richard Makkinga. Richard heeft die functie vanaf de heroprichting van de familieraad in 2006 vervuld. Al enige maanden was Adriane de (technisch) voorzitter van de vergaderingen, maar vanaf nu neemt ze volledig ‘het stokje’ van Richard over. Hij blijft nog in ieder geval tot het einde van 2024 actief in de familieraad.

Richard: “Na zoveel mooie jaren als voorzitter draag ik met trots deze mooie functie over aan Adriane. Ik was al enkele jaren van plan te stoppen in 2024 (het jaar dat ik 75 zou worden), maar privéomstandigheden hebben de noodzaak om het ook echt te doen helaas versneld. We hebben, met medewerking van Altrecht, mooie resultaten bereikt, zoals de komst van familie-ambassadeurs in alle teams, de realisatie van een goed familiebeleid en de Familie Coalitie. Maar ook als familieraad zijn we gegroeid: van 3 leden tijdens de oprichtingsvergadering op 16 juni 2006 naar 8 leden de laatste jaren; daar mogen we trots op zijn.

Altrecht is in de afgelopen jaren steeds meer ‘familie-minded’ geworden: de nieuwsbrief, de brochure, etc. zijn niet meer van de familieraad, maar van Altrecht! De coördinator Gershon Kuyt heeft daar een belangrijke rol in gespeeld en de ondersteuning door Judith Keuning was in al die jaren onmisbaar. Ik bedank de (ex) medewerkers van Altrecht en de leden van de familieraad voor de constructieve samenwerking in de afgelopen jaren en wens Adriane en de overige leden veel succes bij het verder ‘naasten-minded’ maken van Altrecht. Want er is echt nog ‘werk’ overgebleven.”

Adriane: “Het is natuurlijk best moeilijk om het voorzitterschap over te nemen van Richard, hij heeft dat zo lang gedaan, met al zijn contacten en met zoveel kennis en ervaring binnen en buiten Altrecht en ook nog landelijk bij Ypsilon en Mind. Ik kom in een ‘gespreid bedje’: er is al heel veel bereikt in al die jaren en door toekomstige ontwikkelingen zal hopelijk het contact met onze achterban verbeteren. Samen met de andere leden van de familieraad en de ondersteuning van Judith heb ik er zin om dit een aantal jaren te doen. Ik beloof alvast dat ik korter zal aanblijven dan Richard!

Ik heb een broer die bij Altrecht in behandeling is en ik heb geregeld positieve, maar ook een enkele keer negatieve ervaringen met het contact tussen medewerkers van Altrecht en mij als contactpersoon. Er is dus nog genoeg ‘werk aan de winkel’ voor ons als familieraad. Ik ga ervoor en wil Richard alvast op deze manier bedanken voor al z’n werk voor de familieraad en Altrecht.”

Lees hier meer informatie voor familie en naasten én schrijf je in voor de nieuwsbrief.