Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Digitale Poli

Flexibele behandeling vanuit huis

Als je je bij Altrecht aanmeldt voor een ambulante, poliklinische behandeling voor angst-, trauma-, stemmings- of persoonlijkheidsproblematiek, kom je mogelijk in aanmerking voor een volledige digitale behandeling. Afhankelijk van je hulpvraag krijg je te maken met één of meerdere behandelaars. Wekelijks heb je meerdere keren contact met je behandelaar via beeldbellen en e-mail. Ook ontvang je feedback op digitale opdrachten uit behandelmodules die je uitvoert via Karify. De behandeling kan bestaan uit cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie en verschillende leefstijlmodules. Ook medicatie kan onderdeel van de behandeling zijn.

Digitaal behandelen heeft veel voordelen. Er is geen reistijd waardoor afspraken makkelijk gepland kunnen worden naast werk, gezin of overige activiteiten. Ook heb je snel en regelmatig online contact met je behandelaar.

Voor wie

De Digitale Poli is er voor (jong)volwassenen met angst-, dwang-, stemmings-, persoonlijkheids- en traumagerelateerde klachten die graag gebruikmaken van de flexibiliteit van een volledig online behandelaanbod. Een online behandeling past bij jou als toe bent aan reflecteren op jezelf en je gedrag en daarbij in staat bent om zelfstandig opdrachten te maken. Ook vinden we het belangrijk dat je een bepaalde mate van zelfstandigheid hebt in je leven en woonsituatie.

Om voor de digitale poli in aanmerking te komen is het belangrijk dat:

  • je beschikt over een eigen ruimte met privacy;
  • je beschikt over een computer/laptop/tablet en/of smartphone met goed werkend internet/WIFI en oordopjes/koptelefoon en dat je hiermee uit de voeten kunt;
  • er geen sprake is van crisisgevoeligheid in de vorm van suïcidaliteit of psychosegevoeligheid, ernstige impulsiviteit, agressie- of emotieregulatie problematiek;
  • er geen sprake is van (overmatig) alcohol en/of drugsgebruik of dat de behandelaren afspraken met je kunnen maken over de afbouw/beperking van het gebruik gedurende de hele behandeling;
  • je de Nederlandse of Engelse taal voldoende beheerst;
  • je een behandelvraag hebt op het gebied van angst-, dwang-, stemming-, persoonlijkheids- of traumagerelateerde stoornissen.

Meer informatie

Heb je een inhoudelijke vraag over de Digitale Poli? Mail dan naar aanmeldendigitalepoli@altrecht.nl. Aanmelden kan alleen via een verwijzer zoals de huisarts of een medisch specialist.