Centrum Psychodiagnostiek

Voor als er meer onderzoeken nodig zijn

Altrecht Psychodiagnostiek biedt psychologisch onderzoek aan. Dit kan plaatsvinden in het kader van uw behandeling, binnen of buiten Altrecht. Maar ook zonder dat nog sprake is van behandeling en waarbij onderzoek nodig is om de juiste behandeling te bepalen.
De onderzoeksvraag kan van u zelf zijn, ontstaan zijn vanuit uw directe omgeving, of van uw hulpverlener uit komen. Vaak is het een combinatie van deze drie.

Mogelijke redenen voor onderzoek kunnen zijn:

  • Uw behandeling is vastgelopen.
  • Er zijn specifieke vragen die van belang zijn voor uw behandeling naar geheugen, aandacht, intelligentie en concentratie.
  • Er is een vermoeden van een ontwikkelstoornis, zoals autisme en of ADHD

Psychologisch onderzoek

Klaas, 40 jaar

"Ik ben een lastige klant...

Lees meer

Er zijn verschillende soorten psychologisch onderzoek:

  • Intelligentieonderzoek.
  • Neuropsychologisch onderzoek: een onderzoek naar verschillende psychologische functies zoals concentratie, geheugen, planning, sociaal inzicht, leersnelheid en praktische vaardigheden.
  • Persoonlijkheidsonderzoek: een onderzoek naar de sterke en zwakke persoonlijkheidseigenschappen en het kunnen omgaan met stress.
  • Onderzoek naar specifieke psychiatrische beelden.

Expertise Centrum Diagnostiek

Naast onze hoofdlocatie op het Sanatoriumterrein in Zeist en een locatie op het WA-terrein in het centrum van Utrecht, kent het Centrum Psychodiagnostiek nog 4 expertisecentra diagnostiek in de verschillende regio’s van Utrecht en één in Amsterdam: Expertise Centrum Psychodiagnostiek.

Folder psychologisch onderzoek

 

Bereikbaarheid

De verschillende locaties zijn telefonisch bereikbaar via onderstaande nummers voor inhoudelijk overleg en informatie of planning van vervolgafspraken met uw onderzoeker. Indien de telefoon niet direct wordt beantwoord, kunt u een boodschap inspreken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

ECD Houten 030 3103 200
ECD Nieuwegein 030 3103 219
ECD Woerden 030 3103 218
ECD Zeist 030 3103 205
ECD Amsterdam 030 3103 204

 

Voor administratieve vragen, bijvoorbeeld over een verwijzing of planning, kunt u contact opnemen met de Zorgadministratie, 030-6965480 (maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur).

Contact

Locaties
  • Centrum Psychodiagnostiek

Adres hoofdlocatie
Altrecht locatie Zeist
Gebouw De Coppel
Vrijbaan 1
3705 WC Zeist
030 – 6965 480
zacpa@altrecht.nl

Route naar begin terrein en 9292 Reisadvies

Plattegrond_en_Route_Sanatorium_Zeist_2018

Parkeren: het Sanatoriumterrein van Altrecht heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen. Dit levert regelmatig gevaarlijke situaties op. Wij raden u aan zoveel als mogelijk met openbaar vervoer te komen. De bushalte Sanatoriumlaan aan de Utrechtseweg in Zeist en de bushalte Winkelcentrum Vollenhove aan De Dreef in Zeist zijn ongeveer op 10 minuten loopafstand.

Adres locatie Utrecht WA Huis
Gebouw Doelen
Nicolaaskerkhof 12
3512 XC Utrecht
Tel. 030-230 8675/8673