E-health: thuis online aan de slag

Vanuit huis wanneer het u schikt aan uw behandeling werken? Of meepraten over de behandeling van uw partner of familielid? Bij Altrecht is dit voor veel patiënten mogelijk.

Via de extra beveiligde online-programma’s kunt u naast de behandeling bij Altrecht, thuis aan uw gezondheid werken. Dit wordt online zorg of e-health genoemd. Altrecht kiest hierbij voor de combinatie van face to face-contact en online contact. Dit heet blended e-health.

Wat is er mogelijk?

Altrecht werkt met verschillende vormen van online behandeling. Welke mogelijkheden zijn er?

Online behandelprogramma via pc of tablet

Via een beveiligde website kunt u thuis:

  • berichten versturen naar uw behandelaar;
  • behandelopdrachten maken;
  • informatie opzoeken in een mediatheek op maat (bijvoorbeeld apps, films, websites);
  • een deel van uw dossier inzien en verslagen van gesprekken met uw behandelaar teruglezen;
  • informatie over uw behandeling delen met uw omgeving.

Voor deze online behandeling maakt Altrecht gebruik van het platform Karify. Karify heeft een zogenaamd Persoonlijk Gezondheid Dossier (PGD). Hiermee kunt u als patiënt regie voeren over uw verschillende behandeldossiers bij verschillende instellingen (bijvoorbeeld bij uw fysiotherapeut en ziekenhuis). U kunt het dossier ook delen met familie of andere naasten.

Bekijk hoe Stef omgaat met zijn PGD:

e-health_patientenfederatie-npcf

Behandeldoelen halen met de app Moodbot

Met Moodbot word je online gestimuleerd om meer zelf te signaleren en in de gaten te houden en zelf te werken aan behandeldoelen. Vaak vergeet je immers om je signalen bij te houden. Of je goede voornemen om bijvoorbeeld meer te bewegen verdwijnt al snel naar de achtergrond. Moodbot brengt daar verandering in.

Moodbot is vanaf het eerste moment samen met behandelaars en patiënten ontwikkeld. Moodbot is er nu voor patiënten die zijn opgenomen in een kliniek. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Kijk op www.moodbot.nl voor meer informatie over dit project.

Online inzage in jouw dossier

Via www.mijnaltrecht.nl heeft u online inzage in een gedeelte van uw behandeldossier. Wanneer u met uw DigiD inlogt heeft u toegang tot:

  • het behandelplan
  • het basisonderzoek
  • het gespreksverslag
  • de afsluitbrief

Daarnaast kunt u via de site eenvoudig vragenlijsten invullen, digitaal afspraken inzien en herinneringssms’jes voor een afspraak laten versturen.

e-health_mijn-altrecht-korter

Stress monitoren met Sensor technologie

Altrecht doet onderzoek naar het meten van stress via sensoren op je huid. Hiervoor gebruiken we speciale horloges. Ook vond er een kleine proef plaats met pleisters waarin deze sensoren verwerkt zijn. Je kunt op deze manier bijhouden hoe gespannen of juist ontspannen je bent op een dag. Verhoging van stress kan een voorspeller zijn van ziekteterugval.

Altrecht verwacht dat in de toekomst met dit soort technologie een patiënt langer stabiel en gezond kan blijven, doordat je alarmsignalen zoals verhoging van stress eerder kunt opmerken.

Hoe kan ik starten?

Stap 1
Informeer bij uw behandelaar naar de mogelijkheden voor online zorg vanuit huis (e-health).

Stap 2
Als de afdeling al online zorg vanuit huis biedt, krijgt u via uw behandelaar en/of het secretariaat een login voor een beveiligde website.
Als de afdeling nog niet online zorg vanuit huis (e-health) biedt, kunt u aangeven dat u wel interesse hebt om deel te nemen aan een proefproject als dat op de betreffende afdeling start.

Wilt u dat laatste? Mail dan naar: e-health@altrecht.nl.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar e-health?

Alle tijd die behandelaars van Altrecht besteden aan online zorg voor patiënten wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. De tijd die de behandelaar met uw online zorg bezig is, wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Dit is bijvoorbeeld tijd voor het klaarzetten van een programma op maat, voor het reageren op uw mail of op opdrachten die u heeft gemaakt. Er gelden dezelfde regels als bij face-to-face zorg. Een deel van de kosten kan, net als bij andere behandeling, binnen uw eigen risico vallen.

Inloggen

Klik op onderstaande plaatjes om in te loggen op de online behandelprogramma’s of om uw dossier te bekijken via MijnAltrecht.

Karify

karify_450

Online dossier

Klik op onderstaande afbeelding om in te loggen voor uw eigen dossier in MijnAltrecht.

mijnaltrecht_450

Problemen?
Heb je problemen met inloggen of een ander probleem met één van onze programma’s? Stel je vraag via: onlineservice@altrecht.nl

Ook meedoen?
Je kunt meedoen aan een online behandelprogramma als je via jouw behandelaar een account hebt gekregen. Heb je nog geen account maar wil je wel graag gebruik maken van e-health? Geef dit dan bij je behandelaar aan.

Overige vragen kun je mailen naar: e-health@altrecht.nl