Mental Health First Aid

Eerste hulp bij psychische problemen

Psychologische problemen kunnen het hele leven van een persoon beïnvloeden:
onderwijs, het vinden en behouden van een baan, het vormen van sociale relaties,
het je houden aan regels of afspraken. En als dat met iemand aan de hand is in jouw omgeving kan het moeilijk zijn om daar mee om te gaan. Zeker als iemand in een crisis beland. Je kunt dit zeker leren! Hoe? Door de cursus MHFA (Mental Health First Aid) te doen.

Maak jij het verschil?

De cursus MHFA ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ is een internationaal erkende cursus, waarin je leert hoe je eerste hulp kunt bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen of aan mensen die in een crisis verkeren. In de cursus krijg je informatie over psychische aandoeningen en leer je hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die psychische problemen heeft. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand
in een crisis verkeert. Na de cursus kun je iemand de helpende hand reiken. Je kunt
echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en die
verstrikt is geraakt in de problemen die hij ervaart.

Waarom MHFA?

Psychische problemen komen vaak voor. Iedereen krijgt er weleens mee te maken; in je familie, in je vriendenkring, op je werk of op school. Gebrek aan kennis over psychische aandoeningen en niet weten wat te doen maakt dat er soms pas heel laat of geen hulp wordt gezocht. Door allerlei vooroordelen over psychische problemen die er zijn, is de drempel om contact te maken of hulp te zoeken hoog. MHFA kan helpen deze drempel te verlagen.

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor iedere volwassene toegankelijk, omdat iedereen op een bepaald moment in zijn leven met psychische problemen te maken krijgt in je vriendenkring, tijdens je opleiding of in je werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medewerkers van woningcorporaties, kappers, sportcoaches, docenten, managers,verzuimbegeleiders, receptionisten, loketmedewerkers, winkelpersoneel en mensen in de zorg. Het herkennen van signalen en weten hoe je hier op een goede manier op kunt reageren, maakt dat je veel kunt betekenen voor een ander.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat dat drie jaar geldig is. Je bent daarmee ‘first responder’ MHFA. Vóór het verlopen van het certificaat ontvang je een uitnodiging voor een bijscholing. Als je de bijscholing volgt, wordt de geldigheid van je certificaat met drie jaar verlengd.

Meer informatie

De cursus omvat vier bijeenkomsten van 3 uur. De cursus kan op individuele basis worden gevolgd, daarnaast wordt de ook cursus in-company aangeboden.

Wil je meer informatie over de cursus of geplande cursusdata, neem dan contact op met de cursuscoördinator: Sunita Chote van Power by Peers; email: sunita@powerbypeers.nl.

Website