Cursussen & trainingen

Psychosomatiek Eikenboom

Als TOPGGz-afdeling biedt Psychosomatiek Eikenboom ook hoogwaardige scholing aan voor professionals van andere instellingen. Deze zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten, bewezen effectieve en innovatieve behandelmethodes aangevuld met onze eigen ervaring en expertise. Ook scholing/supervisie op maat is uiteraard mogelijk. Ook kunnen wij onderstaande  cursussen in-company verzorgen. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen bij EikenboomTraining@altrecht.nl.

Aanbod 2018 – eerste helft 2019
Wanneer?
SOLK en Persoonlijkheidsproblematiek (1 dag) dinsdag 18 september 2018. (GEANNULEERD)
Basiscursus ACT voor SOLK (2 daags): dinsdag 6 november en dinsdag 4 december 2018 (VOL; eventueel plaatsing op reservelijst)
Lichaamsgericht Mentaliseren (2 ½ dag): 11 januari, 8 februari (hele dagen) en 8 maart (ochtend) 2019 (VOL)
Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met Carieneke Kandou, stafmedewerker, EikenboomTraining@altrecht.nl en via 030 – 696 5600.

 

Persoonlijkheidsstoornissen ZEPS Academy

Bent u werkzaam als professional in de specialistische ggz, basis ggz of eerste lijn? Komt u regelmatig in contact met mensen met een persoonlijkheidsstoornis en heeft u behoefte uw kennis en vaardigheden op dat vlak snel en adequaat uit te breiden? Dan biedt de ZEPS Academy wellicht uitkomst.

lees meer over ZEPS Academy

 

Welke cursussen/trainingen biedt de ZEPS Academy?
De ZEPS Academy biedt diverse trainingen. Informatie over de afzonderlijke trainingen vindt u in de folders hieronder.

     

     

Prijzen en planning ZEPS Academy.

AMBIT-congres 8 september 2017 – verslag
Altrecht persoonlijkheidsstoornissen heeft op vrijdag 8 september 2017 het AMBIT congress gehouden in het Leerklooster te Amersfoort. Tijdens dit congres maakten de deelnemers kennis met de nieuwste inzichten op het gebied van behandelen van patiënten met ernstige persoonlijkheidsstoornissen: de AMBIT-methodiek. Sprekers waren  Peter Fonagy, grondlegger MBT  en mentaliseren, Dickon Bevington, grondlegger AMBIT methodiek en Saskia Knapen, psychiater en inhoudelijk leidinggevende Altrecht Persoonlijkheidsstoornissen.

Benieuwd naar de presentaties van de hoofdsprekers? Hieronder vindt u de dia’s:

Ambit Conference Peter Fonagy

AMBIT congres plenair Saskia Knapen

Presentatie Dickon Bevington

 

AIM-kaartspel

Vaak zien patiënten door de bomen het bos niet meer, vanwege een grote hoeveelheid klachten op diverse levensgebieden. Het AIM-kaartspel kan hier duidelijkheid in scheppen. De functie van het spel is binnen één of twee zittingen helder te krijgen wat nu de 3 of 4 belangrijkste hoofdproblemen zijn voor een patiënt. Ook voor de behandelaar kan het een handige tool zijn om hetzelfde doel te bereiken. Zo kun je op een speelse manier komen tot prioritering van behandeldoelen. Een foto van de legging kan helpen bij het verder uitwerken van de doelen, maar kan ook gebruikt worden bij evaluaties.

Meer informatie en bestellen