Jeugd

”Hulp aan jonge kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 23 jaar

Soms gaat het opbouwen van een band met je kindje niet vanzelf: je hebt als ouder zelf te maken met psychiatrische problemen of je maakt je ernstige zorgen over de ontwikkeling van je baby of peuter. Onze ervaring is dat vroege hulp aan ouders én hun jonge kind latere problemen kan voorkomen.

Als kinderen wat ouder worden, kunnen er (opvoed) problemen zijn die je zelf of samen met de huisarts niet meer op kunt lossen. Als er psychiatrische ziekten worden vermoed, willen we zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is met je kind.

Als jongere en jongvolwassene heb je nog een heel leven voor je en ben je je als mens aan het ontwikkelen. Als je in deze fase van je leven een psychiatrische ziekte krijgt, ben je extra kwetsbaar en kan je leven behoorlijk op z’n kop komen te staan. Niet alleen als het gaat om school of werk, maar ook in het contact met je vrienden of thuis.

Altrecht kan je helpen bij je herstel en heeft aandacht voor de speciale situatie van jou en je ouder(s). Herken je je in de dingen die hieronder staan geschreven? Praat er dan over; met je huisarts of iemand anders die je vertrouwt.

Janna

"”Gelukkig kan ik weer naar school...

Lees meer

 

 

Welke zorgeenheden?

Altrecht Kinder- en jeugdpsychiatrie

Altrecht Jongvolwassenenpsychiatrie

Altrecht Vroege psychose ABC