Voor buurtteams

Welkom, buurtteam-medewerker! Wij denken graag met jullie mee over de inwoners in jullie buurt, hun problemen, gezinnen en hulpvraag en geven samen met jullie antwoord op de vraag waar hij of zij het best geholpen kan worden. Wat kan Altrecht wanneer bieden en wat mogen jullie van Altrecht verwachten?

Diagnose en behandeling

Altrecht is een instelling voor specialistische geestelijke gezondheidszorg. Dat betekent dat wij in beeld komen op het moment dat er sprake is van complexe problematiek. Een goede en gedegen diagnose is dan van het grootste belang. Dát mag je van ons verwachten.

Direct daarop volgt een advies over de best passende behandeling. Dat kan bij Altrecht zijn, maar dat hoeft niet.

Behandelaren van Altrecht over het belang van een goede diagnose:

voor-buurtteams_1

voor-buurtteams_2

Contact met ons

Natuurlijk zijn we voor buurtteams rechtstreeks beschikbaar, om te overleggen of een verwijzing al dan niet verstandig is. Of dat nu voor een jeugdige, volwassenen of oudere patiënt is.

Entree is ons centrale aanmeldloket: één loket met deskundige hulpverleners voor zorgtoewijzing, triage, consultatie en advies. Eén telefoonnummer: 030 – 230 8555.

Daarnaast is het goed te weten, dat in geval van jeugd-gerelateerde vragen iedere dinsdagmiddag, en iedere dinsdag-, woensdag-, donderdag-, en vrijdagochtend een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en een gz-psycholoog uit het jeugdveld aanwezig zijn bij Entree. Hun kennis, opgeteld bij uw kennis van de situatie, kan zorgen voor een gezamenlijk besluit het kind al dan niet door te verwijzen naar de kinder- en jeugdpsychiatrie van Altrecht.

Via het nummer van Entree (030 – 230 8555) kunt u ook voor collegiaal overleg worden doorverbonden met een dienstdoende psychiater. Bereikbaar tijdens kantoortijden.

Met welke hulpvraag kan je bij Altrecht terecht?

Wij worden graag bij mensen betrokken, wanneer zij vastlopen op meerdere levensgebieden (gezin, sociale contacten, school of werk) door onverklaarbaar gedrag en/of het vermoeden van (kinder- en jeugd-) psychiatrische problematiek.

De diagnose hoeft het buurtteam dus niet te stellen. Wél hebben we een duidelijke hulpvraag van jullie nodig: een kritische beschrijving van de situatie, de ervaringen en het oordeel waarom eerdere hulp kennelijk niet toereikend (genoeg) was.

Regionale contactpersonen Altrecht Kinder- en jeugdpsychiatrie

Je kunt als medewerker van de buurt- en wijkteams je vragen over verwijzingen, psychiatrische zaken en/of medicatie eenvoudig stellen aan onze regionale contactpersonen. We werken per regio met een behandelaar, zoals een SPV (sociaal psychiatrisch verpleegkundige) of een GZ-psycholoog. Deze professionals hebben natuurlijk veel expertise op het gebied van de kinder- en jeugdpsychiatrie. Op de achtergrond is er een kinder- en jeugdpsychiater aanwezig die je voor medisch psychiatrische zaken kunt consulteren.

Regionale contactpersonen  

 
Regio Contactpersoon  Bereikbaarheid  Telefoonnummer
Lekstroom Geke van Voorst (GZ-psycholoog) donderdag:
8.30 – 12.30 uur
030 – 230 8555
Utrecht Stad

Gooi & Vechtstreek

Tonny Pieper (SPV)

 

woensdag:
9.00 – 12.30 uurvrijdag:
9.00 -12.30 uur
030 – 230 8555
Utrecht West

Utrecht Zuidoost

Food Valley

Wieteke van Dijk (SPV)

 

dinsdag:
8.30 – 17.00 uur
030 – 230 8555
Wanneer de contactpersoon van uw regio op een bepaalde dag/tijdstip niet aanwezig is, kunt u uw vraag ook voorleggen aan een van de andere contactpersonen.