Altrecht Actueel

Active Recovery Triad biedt perspectief aan patiënten in langdurende ggz-zorg

Active Recovery Triad (afgekort ART) voorziet in kaders voor optimale herstelondersteunende behandeling voor een groep patiënten die langer durend afhankelijk is van ggz zorg.

Lees meer

 

Resultaten eerste patiënte ‘online intensieve traumabehandeling’

22 mei 2020. Het Intensieve ambulante traumabehandelingsprogramma van het Altrecht Academisch Angstcentrum is kort na de uitbraak van COVID-19 in Nederland gestart met het geheel omvormen van het programma naar een variant die geheel online is. Hoofd van het intensieve behandelprogramma Suzy Matthijssen: “Hoewel er geen evidentie is dat online behandelen het veel slechter zou doen dan face to face waren we heel benieuwd naar de resultaten.” De eerste patiënte reeds op 31 maart gestart en is recentelijk gezien voor de laatste nameting. Het is voor het eerst in de wereld dat een dergelijk intensief traumabehandelingsprogramma geheel online is uitgevoerd.

Lees meer

 

Psychosociale hulp voor zorgmedewerkers regio Utrecht

14 mei 2020. GGZ instellingen Altrecht en Indigo ondersteunen (zorg)professionals in regio Utrecht die door Corona in de problemen komen. Iedereen die beroepsmatig voor of met coronapatiënten werkt, kan terecht bij Altrecht en Indigo Midden Nederland voor ondersteuning, psychologische hulp en/of nazorg. Contact kan worden opgenomen via het mailadres: covidhulp@altrecht.nl.

Lees meer