GGZ Kenniscentrum

GGZ Kenniscentrum is een samenwerkingsverband van de Vakbibliotheek van Altrecht en de Wetenschappelijke Bibliotheek van GGz Centraal.

De dienstverlening van beide vakbibliotheken wordt aangeboden via een (digitaal) Kenniscentrum en bestaat uit diverse vormen van informatie en advies en het beschikbaar stellen van materiaal. De inzet is het verhogen van de kwaliteit van de werkzaamheden en het stimuleren van deskundigheidsbevordering van de medewerkers ten behoeve van patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek, innovatie en management.

De medewerkers van beide organisaties kunnen gebruik maken van alle producten en diensten van GGZ Kenniscentrum. Ook geïnteresseerde externe organisaties op het gebied van specialistische geestelijke gezondheidszorg kunnen (tegen betaling) gebruik maken van het Kenniscentrum. Telefonisch, per email of in het Kenniscentrum zelf helpen de informatiespecialisten met het zoeken naar informatie. In de catalogus van de Digitale Bibliotheek is te zien welke boeken, dvd’s en (digitale) tijdschriften beschikbaar zijn.

Diensten
De informatiespecialisten van GGZ Kenniscentrum kijken naar de informatiebehoefte van de medewerkers en attenderen hen op nieuwe ontwikkelingen in de GGZ/gezondheidszorg en op nieuwe uitgaven, artikelen en richtlijnen. Daarnaast geven ze trainingen zoekvaardigheden en ondersteuning bij literatuuronderzoek.

Collectie
De collectie van het GGZ Kenniscentrum bevat een grote hoeveelheid vakboeken, zowel handboeken en voorgeschreven literatuur als specialistische literatuur. Deze is onder meer gericht op de A-opleiding, migrantenzorg, forensische psychiatrie, eetstoornissen, ouderenpsychiatrie, psychosomatiek en verpleegkunde. In principe is er in het Kenniscentrum informatie aanwezig over alle specialisaties binnen Altrecht en GGz Centraal. De nadruk bij de (e-)boeken ligt op de actualiteit; het is geen ‘bewaarbibliotheek’.

Het Kenniscentrum beschikt ook over vele vaktijdschriften, zowel Nederlands- als Engelstalig. Een klein aantal is in papieren versie aanwezig; een groot aantal is digitaal beschikbaar. Artikelen en boeken die niet in het Kenniscentrum aanwezig zijn kunnen via een landelijk netwerk opgevraagd worden, zodat ze door de informatiespecialisten binnen enkele dagen te leveren zijn.

Locaties
De fysieke locatie van GGZ Kenniscentrum afd. Altrecht is gevestigd in Zeist; die van GGz Centraal in Amersfoort.

Locatie Altrecht Zeist, gebouw de Villa
Levenspad 5
3705 WB, Zeist

Openingstijden: dinsdag en donderdag van 8:30 – 12.30 uur.  Bereikbaar op telefoon 030-696 5351 / 06 -10745589 of via info@ggzkenniscentrum.nl

Locatie GGz Centraal, Zon & Schild, gebouw de Veste
Utrechtseweg 266
3818 EW Amersfoort

Openingstijden: maandag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur.  Bereikbaar op telefoon 033-460 9555 of via info@ggzkenniscentrum.nl

Wilt u op een andere tijd de bibliotheek bezoeken, neem dan contact op voor een afspraak.