“Suzanne bleef maar afvallen, je voelt je zo machteloos!”

Margo haar dochter Suzanne is 13 jaar als ze door de kinderarts naar Rintveld wordt doorverwezen.
Margo: “Toen Suzanne de overstap naar de brugklas maakte, kon ze daar niet helemaal haar draai vinden. Haar vriendinnen waren naar een andere school gegaan en ze miste dat vertrouwde groepje heel erg. Hoewel ze aanvankelijk goed van start leek te gaan, merkten we dat ze zich steeds meer terugtrok. Ze ging steeds gezonder leven, vegetarisch eten en wilde totaal niets meer snoepen. Regelde het vaak zo, dat ze niet met het gezin meeat.
Toen we aan het eind van haar brugjaar op vakantie gingen en ik haar in bikini uit het water zag komen, schrok ik me helemaal wezenloos. Zo gezond was haar gedrag helemaal niet geworden, integendeel: dit was verre van gezond!
In de periode daarna bleek al snel dat de situatie verder verslechterde. Ze viel flauw op het hockeyveld en kon niet meer op de fiets naar school. Suzanne werd prikkelbaar, we konden haar niet meer bereiken, ze zat volledig in een eigen wereld.
Dat was het moment waarop ik ten einde raad bij de huisarts zat. Die heeft toen het telefonisch spreekuur van Rintveld gebeld. Dat was aanleiding om Suzanne in het ziekenhuis te laten opnemen. Ik was daar zó blij mee! Van daaruit is ze een maand of tien bij Rintveld in behandeling geweest.
Op Rintveld kreeg ze een eetprogramma op maat om haar te helpen in stappen gezond en voldoende te leren eten. Daarnaast startten we als gezin met een wekelijks gezinsgesprek, met het doel de klinische opname zo kort mogelijk te laten zijn. Maar daarvoor hadden we handvatten nodig en een duidelijke aanpak. En die kregen we!
Terugkijkend was de aanmelding bij Rintveld een doorbreking van de vicieuze cirkel en hadden wij deze hooggespecialiseerde hulp echt nodig. De behandeling ligt ondertussen twee jaar achter ons, Suzanne zit nu in 5 havo. Helaas kan ik niet zeggen dat ook de eetstoornis achter ons ligt, we houden een laagfrequent contact met Rintveld. Zij blijven met ons meekijken om terugval bij Suzanne te voorkomen. Maar in ons geval is dat genoeg: het geeft ons voldoende vertrouwen om de strijd te blijven aangaan.”