Hoe gaat Altrecht om met het coronavirus?

Aangepast 3 december 2021

Overzicht maatregelen vanaf 19 november

De aangekondigde extra maatregelen door de overheid zijn ingegaan op 19 november. Altrecht is hier ook in meegegaan, omdat de zorg onder grote druk staat, terwijl het continueren van die zorg juist van groot belang is. Er wordt per afdeling gekeken naar wat dat betekent voor onder andere de bezoekregeling. Rekening houdend met de beperkende maatregelen worden per afdeling of kliniek afspraken gemaakt. Als u vragen heeft, neemt u dan even contact op met betreffende afdeling. 

Bij Altrecht geldt:
– een
mondkapjesplicht in de openbare ruimtes
– handhaving van de anderhalve meter afstand
– handen ontsmetten bij binnenkomst
– hoest en nies in elleboog en schud geen handen
– blijf thuis bij klachten en laat je testen

Stand van zaken boostervaccinaties Altrecht

Altrecht plant de booster-vaccinatierondes voor cliënten momenteel in. Iedereen die daarvoor in aanmerking komt krijgt de gelegenheid om zich te laten boosten. We volgen daarin het landelijk beleid. Ons personeel krijgt deze boost via de GGD. Voor informatie hierover verwijzen we door naar het landelijke programma: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/boostervaccinatie

Klinieken
De klinieken van Altrecht zijn geen openbare ruimte. Hier wordt een chirurgisch mondkapje gedragen als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is.

Folders

Heeft u een afspraak? Lees eerst deze folder.

 

Steffie legt corona eenvoudig uit in animatie

In deze animatie vertelt Steffie alles over het coronavirus.

Link naar animatie over het coronavirus.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met uw behandelaar, telefonisch of per e-mail. Heeft u geen telefoonnummer of email van uw behandelaar? Bel dan naar het algemene telefoonnummer van de afdeling waar u in behandeling bent. Alle telefoonnummers vindt u hier: https://www.altrecht.nl/contact.

Wilt u meer informatie over het coronavirus?

Voor verdere adviezen/tips belt u de landelijke informatielijn (0800-1351) of kijk op de website van het RIVM, Rijksoverheid of Thuisarts.nl.

Richtlijnen en actuele informatie voor medewerkers zijn te vinden op Altraplein (met inlog).