Winterblues…..maar dan is er sneeuw

13 februari 2017Geschreven door: Mireille

Winterblues, winterdip… ik ben er niet onbekend mee. Maar wie wel ?

De maanden januari, februari,maart vind ik altijd zo deprimerend…. ik noem het altijd ‘die dooie maanden’.

Geen vrije dagen om naar uit te kijken. Geen kerstverlichting meer wat de boel gezellig houdt en na een paar weken met kaarsjes aan ben ik dat ook wel een beetje zat, hoewel ik daar ook wel van geniet. Maar overdag… bah.

Je zou toch bijna een winterslaap gaan houden.

 

T is zulk somber weer, buiten is t koud en donker.. Na ons weekje in de Ardennen, waar veel sneeuw lag, maar wat aan t wegdooien was, was ik er wel klaar mee. Laat die lente maar weer komen. En tot mijn verbazing zag ik alweer paaseitjes in de winkel. Dus hee, dat betekent weer mooier weer en vrije dagen. Oh ja, ook iets met het geloof maar goed…

Maar t werd juist weer kouder. En als t dan toch koud moet worden, laat die sneeuw dan maar komen!

En ja hoor, ik werd dit weekend s nachts wakker… lang leve die gebroken nachten en zag daar toch echt een witte wereld. Het maakt de winter wat mooier, letterlijk minder donker. Ik vind het machtig mooi. Naar buiten gaan wordt opeens leuk, die zachte sneeuw onder je voeten, dat geluid op de verse sneeuw, de pootafdrukken van dieren die door de sneeuw hebben gelopen, super. De natuur komt weer tot leven.

En stiekem krijg ik kriebels in mijn buik, want wat zou ik toch graag weer op wintersport willen…skiën..

Of zou er dan eindelijk weer een Elfstedentocht komen? Waarom ik dat verbind aan sneeuw is me ook een raadsel, wellicht omdat het dan koud genoeg is. Maar ja, die hoop heb ik zo langzamerhand al opgegeven.

 

Oké oké, is sneeuw dan echt alleen maar leuk, nou… t is een beetje onhandig in Nederland want een vlokje sneeuw en t verkeer wordt een chaos. Reizen met het openbaar vervoer wordt opeens een uitdaging. Jaren geleden heb ik van Utrecht centraal naar huis moeten lopen omdat de bussen niet meer reden. Ach ja, ik baalde wel even maar jeetje ik heb ook genoten van Utrecht in snow.

 

Maar begrijpen doe ik het niet, hoezo is het hier een groot probleem en in Oostenrijk lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Daar gaat alles gewoon door. Of lijkt dat maar zo? en is dit weer een gevalletje bij de buren is t gras altijd groener?

Hoe dan ook, dit weekend was t wit! En heb ik heerlijk genoten van de sneeuw! Mag van mij elk jaar komen, dat zou de winter voor mij een stuk makkelijker maken.  💙

 

Een reactie op “Winterblues…..maar dan is er sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *