Samen altijd beter

7 april 2016Geschreven door: Tonna

 

Onze samenleving heeft kennelijk ontdekt dat ‘Happy Single’ ook niet alles is. Ook al dacht men de Gouden Sleutel naar een stralende toekomst te hebben gevonden: SAMEN!
Samen dit en samen dat.

Als het maar sámen is komt het zeker goed en heb je niets meer te vrezen van het monster dat Eenzaamheid heet en je kwaliteit van leven zal er 100% beter op worden.
Maar is dat wel zo vraagt dit eeuwige kritische vrouwmens zich af….

Misschien vorm ik een uitzondering op de regel maar ik kan zó massa’s zaken ophoesten die ik helemaal niet samen wil doen.
Samen plassen op de plee? Nee!
Samen eten? Niet echt iets voor mij.
Gedurende het tafelen wordt er meestal druk gebabbeld en gezien de spraakwaterval die ik weet te produceren in combinatie met de snelheid waarmee dit gaat loop ik het gevaar me te verslikken in m’n gebakken aardappeltjes.
Bovendien vind ik het niet erg om solo te bikken.

Samen winkelen met mij? Begin er niet aan want ik zie zoveel om me heen dat ik mijn winkelmaat in een mum van tijd kwijtraak.
Dat wordt dus beslist geen ‘samen thuis’.

Samen koken? Nee! Ik wil gewoon doen wat ik in m’n kopppetje heb en duld hierin geen tegenspraak.

Teamsport? Mens, tijdens een balspel val ik mijn eigen teamgenoten aan om die verrekte bal maar te pakken te krijgen.
En wordt er daarom al snel uitgefloten.
Slagbal? Ik ben zó gefixeerd op die home-run dat ik het slaghout niet achter me neerleg zoals het moet. Maar dat laat ik gewoon los waardoor menig medespeler een blauw oog heeft opgelopen.

Samen met mij televisie kijken? Geen aanrader want ik ben een stoorzender van de bovenste plank omdat de meeste programma’s me niet boeien.

Hoe eenzaam ben ik tussen velen en hoeveel minder is dat als ik echt alleen ben?
Zo kom ik tot de conclusie dat lang niet iedereen geschikt is om veel samen te ondernemen.
Ik ben mogelijk zo iemand.
Wat zal de volgende kreet zijn die me het toppunt van gelukzaligheid beloofd?

5 reacties op “Samen altijd beter

 1. Je bent niet de enige! Ik kan soms wel eens “tegelijk” verdragen, maar echt samen? Vrijwel nooit. Doet soms pijn, maar de paniek van samen-zijn en me niet samen-voelen is te groot.

 2. OI! Ik heb een medestander/-lijder! Dat voelt goed, sorry hoor…..
  Een mens is altijd alleen maar onze samenleving maakt ons wijs dat ‘samen zijn’ een must is.

 3. Het is heerlijk om ook alleen te zijn, Tonna! En dat mag. Soms zelfs beter.
  ‘k ben ook blij als ik dingen samen kan doen (gewoon omdat het alleen niet lukt) maar niet altijd, en wel in goed overleg….mmmm. Soms is alleen wel handiger, zoals bij jou.
  Je blog is een goede nadenker!! Dankjewel hiervoor.

 4. Die volgende kreet die je gelukzaligheid belooft, is “zelfredzaamheid”. Daar is de regering een groot voorstander van, want dat betekent dat anderen, dus ook zij, niet voor je klaar hoeven te staan. Dat gedachtengoed maakt mij in ieder geval niet blijer. Want hoewel ik gruwel van groepen, “sociale netwerken” en dergelijke, kan ik een heleboel gewoon niet alleen. Dan ben ik veroordeeld tot een soort samen, al is dat niet op gelijke voet. Nee, zo’n “samen”leving is zo eenvoudig nog niet.

 5. Zekers Autibert: eerst maken ze een drenkeling van je en als de kas leeg is ben je veroordeeld tot zelfredzaamheid. Dat doe je allemaal lekker samen of helemaal alleen. ALS je het maar doet want de regering steekt geen poot meer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *