Met normaal of overgewicht naar Rintveld, dat klinkt makkelijker dan het is…

11 april 2017Geschreven door: Mireille

 

 

In een ander blog (https://www.altrecht.nl/blogs/te-dik-voor-een-eetstoornis/) heb ik er al eens over geschreven…. de moeite die ik had in de wachtkamer van Rintveld. De strijd die in mijn hoofd begon. De spanning is voelbaar en het vergelijken begint. 

Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel gehad aan de begeleiding van Rintveld. Ik was trots op mijn buik (wie had dat ooit gedacht); op het prachtige kereltje dat erin zat. 

Het aankomen was een hel, maar ik had maar één doel voor ogen, mijn jongetje gezond op deze wereld brengen, en dat is super gelukt! 

Maar toen, maanden na de bevalling…. de extra kilo’s zijn er niet af. Ik dacht dat het me niks meer kon schelen want ik had mijn prachtige zoon. Maar helaas, ’t houdt me toch wel bezig.. waar ik mezelf ook keihard voor veroordeel. 

Ik heb een gezond gewicht maar ja, wel duidelijk meer dan voor de zwangerschap. 

Regelmatig ben ik in Zeist bij een andere afdeling… en ja, ik zie wel eens meiden lopen van Rintveld. En weet je, diep van binnen ben ik jaloers… ookal weet mijn verstand dat het niet goed is… maar elke keer komt dat stemmetje in mijn hoofd: ‘daar zit tenminste geen vet aan’. 

Ik durf Rintveld gewoon niet meer binnen, wat als ik bekenden tegenkom… wat moeten die wel niet denken?! ‘Zo, die is zeker de andere kant op geslagen’. 

Bang om de cliënten van de kliniek te zien, want ja, ’t gevecht tussen gevoel en verstand begint dan in alle heftigheid. 

En dan nog de confrontatie met de weegschaal… 

Maar ik baal zo, ik wil niets liever dan mijn behandelaar weer zien… de steun die zij mij kan geven… de lijst volgen, op een gezonde manier de zwangerschapskilo’s te lijf gaan… 

Maar door dit alles zat ik eens te denken. Mensen met overgewicht, met een eetprobleem, daar is maar weinig aanbod voor bij Rintveld…. maar dat is misschien nog niet eens ’t grootste probleem. 

Mensen met overgewicht, hoe moeten die zich voelen in de wachtkamer?!! 

Dit zou toch anders kunnen? Een apart gebouw, los van de hele dunne cliënten, maar wel hulp… want ook deze mensen hebben jullie hulp keihard nodig! 

Hm, genoeg gebrainstormd voor vandaag. 

 

3 reacties op “Met normaal of overgewicht naar Rintveld, dat klinkt makkelijker dan het is…

 1. Een ‘eetprobleem’ hou je meestal je hele leven.
  Wil jij jezelf niet stigmatiseren dan moet je gewoon in de wachtkamer gaan zitten.
  Proficiat met je kereltje!
  Sommige mensen met een ‘eetprobleem’ kunnen helemaal geen kereltjes of meisje meer krijgen …..

 2. Wauw wat herkenbaar! Ik heb na mijn heftige periode van anorexia het geluk gehad 2 kindjes te krijgen. Bij mij is de eetstoornis de andere kant opgeslagen en kamp ik nu met overgewicht. Nou wayt dat je eetstoornis dan serieus genomen wordt. Ik baal v mezelf dat ik de controle niet meer heb. De jaloezie is herkenbaar. En op een gezonde manier afvallen lijkt soms echt onmogelijk.
  Ik snap dat t moeilijk is om in de wachtkamer te zitten maar als dat is wat jij nodig hebt… Wees lief voor jezelf en wie weet denken.die meisjes over jou wauw die ziet er goed uit zo wil ik ook worden!
  Maar ik weet het. Een eetstoornis kom je nooit van af welke het ook is alleen wordt het voor mijn gevoel eerder serieus genomen als je broodmager bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *