December

11 december 2020Geschreven door: Noa

December… een maand waarin zoveel druk ligt. Het moet gezellig zijn. Er moet zoveel.
Ik ben blij dat er nu nog zoveel Coronamaatregelen zijn.

Mijn man en ik hebben er allebei niets mee. Ja leuk de dagen vrij, maar verder de versiering, kerstkaartjes, en het moeten hoeft niet van ons.

Nu is het bijna sinterklaas. Onze zoon gelooft, dus ja, dan moet je er iets aan doen. Schoen zetten, sinterklaasjournaal, liedjes, enz enz enz.
Ik zou hem zo vertellen dat sinterklaas niet bestaat, de druk eraf, klaar ermee. Maar nee, laat hem nog maar geloven in dingen die leuk zijn. Maar ik kan niet wachten tot hij erachter komt dat het niet bestaat. Laat staan ook nog de kerstman…

Vroeger vond ik sinterklaas en kerst leuk, kon er van genieten, niet zozeer een boom versieren (want die moet je ook weer opruimen), maar cadeautjes kopen, gedichten maken, kerstkaartjes sturen. Samen met de mensen die belangrijk zijn en waar je samen mee wil zijn. Even stil staan bij de belangrijke mensen in je leven. En ik deed dat altijd vol overgave. Niks was te gek en als ik iemand blij mee kon maken deed ik het.

Maar zoals jullie in mijn vorige blog gelezen hebben, zijn de hoeveelheid belangrijke mensen verdwenen. Ik ben wees en mijn familie wil niks meer met mij te maken hebben. En of ik het mis, jazeker. En in deze maand word je daar nog even met je neus op de geiten gedrukt. Bah. Maar het is niet anders.

Mijn schoonfamilie vind zichzelf heel belangrijk en zijn selectief in wie ze wel leuk vinden op hun verjaardagen en feestdagen, wij horen daar niet meer bij, sinds het overlijden van mijn schoonmoeder een paar jaar geleden. We hebben ons er bij neergelegd.

Nu ligt de prioriteit bij ons gezin. Wij zijn belangrijk. En wij maken het gezellig en wij met elkaar is het belangrijkst.

Laat het maar snel januari zijn. Kunnen we alles achter ons laten wat betreft de feestdagen. En minder eenzaam voelen.

2 reacties op “December

  1. Ik ben zelf ook geen groot fan van de feestdagen, zeker niet nu mijn partner is opgenomen bij Altrecht. Natuurlijk ga ik wel naar hem toe, maar het huis is toch leeg.
    Bedankt voor je blog, Noa, en veel sterkte en hopelijk ook wat plezier met je
    gezin de komende dagen.

  2. Hoi Tamara,

    Dank je wel voor je reactie 🙂
    Wat vervelend dat je partner is opgenomen. Is toch anders dan samen thuis, maar het beste er van maken. En gelukkig duurt het maar 2 dagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *