Tess

Hoi allemaal!

Mijn naam is Tess. Ik ben een vrouw van in de twintig. Op sommige gebieden ben ik mijn leeftijd vooruit. Op andere gebieden loop ik (nog) een beetje achter. Al heeft wellicht ieder mens dat, in meer of mindere mate. En dat is wat ik ben: een mens. Een mens met, net zoals ieder ander mens, kwaliteiten en uitdagingen.

Eerst zag ik mijzelf meer als autist dan als mens. Want ja, ik heb autisme. Daarnaast zijn angst, depressie, trauma en een ‘eetspookje’ een paar van mijn ‘kennissen’. Soms willen deze kennissen iets te graag ‘vriendjes’ met mij zijn. Soms zijn ze ook rustiger, vieren ze misschien ergens vakantie waar geen bereik is. Prima.

Het contact met mensen vind ik het mooiste dat er is. Ja, dat kan heel goed als je autisme hebt. Ik vind het daarnaast erg leuk om te schrijven en te sporten. Met mijn blogs voor Altrecht wil ik jullie een kijkje geven in ‘de ggz’. Wat er bijvoorbeeld allemaal goed gaat (ik vind namelijk dat daar te weinig aandacht voor is), waar uitdagingen zitten, hoe ‘normaal’ sommige dingen eigenlijk zijn en hoe in ‘abnormale’ dingen soms ook veel schoonheid schuilt.

Blogs / vlogs

Geslaagd. Feestje?

Categorie: Blog

Het eindexamen van de middelbare school. Ik maakte de examens, vergeleek mijn antwoorden dezelfde dag nog met het voorlopige correctiemodel en liet er vervolgens de weken tot de uitslag allerlei berekeningen op los. In het worstcasescenario, was ik nog steeds geslaagd. Op de dag van de examenuitslag, was ik toch…

Lieve verpleegkundigen

Categorie: Blog

Op Wereld Autisme Dag las Zjos Dekker op radio 3FM een indrukwekkende brief voor aan haar ex-psychiater. Helaas herkenbaar. Gelukkig gaan er ook veel dingen goed in de psychiatrie. Daarom mijn brief aan hele lieve verpleegkundigen.   Lieve verpleegkundigen, Suïcidaal werd ik opgenomen op een gesloten, psychiatrische afdeling. Het was…