Sam

Hoi, ik ben Sam.

Ik ben dol op sporten (spinning, gewichtheffen, dansen), nieuwe talen leren, met vrienden afspreken en ik BEN DOL OP reizen! Ik heb al 2,5 jaar een relatie met mijn vriendin, en heb een fijn sociaal leven. Afgelopen zomer heb ik mijn vriendin ten huwelijk gevraagd en ze zei JA!

Ik ben 26 jaar en ik studeer op het HBO, waar ik volgend jaar van ga afstuderen (hopelijk!)
Klinkt allemaal goed he?
Da’s de ene kant van mij. De positieve kant, waar ik me altijd aan vast probeer te houden. Echter is het niet altijd blijheid en hyperactiviteit.

Ik ben in 2013 bij Altrecht terechtgekomen voor de DGT training en individuele, waar ik heel veel vaardigheden heb geleerd om met mijn emoties en crisissituaties om te gaan. Sindsdien gaat het een stuk beter. Wat alleen is blijven liggen zijn de dwanggedachten die me soms enorm angstig maken. Sinds kort heb ik gesprekken bij het Academisch Angstcentrum van Altrecht, om hiermee om te leren gaan. Ik kan het iedereen aanraden!

Waar ik over zal gaan schrijven? Van alles… ik wil het allerliefst het stigma van bepaalde stoornissen halen. Zelf heb ik Tourette, iets dat in essentie neurologisch is, maar waar vaak psychiatrische stoornissen aan hangen. In mijn geval zijn dat ADHD en OCD (dwang).

Wat wil ik er mee bereiken door hier af en toe te schrijven? Vooral om te laten zien: ik ben niet veel anders dan iemand zonder deze stoornissen. Je zult mij in een rij met mensen er niet tussenuit zien te pikken. Want hoe ziet iemand met een psychische stoornis er uit?? Da’s vaak onzichtbaar en dat maakt het voor veel mensen moeilijk uit te leggen. Ik hoop hiermee mensen te kunnen prikkelen tot nadenken over oordelen die we wellicht over elkaar hebben. Ik wil bewustzijn creëren en voor mensen een bron van steun kunnen zijn.

Nog een laatste dingetje: naast cliënt in de GGZ ben ik ook hulpverlener in de GGZ. Deze dubbele rol, en het eventueel later inzetten van mijn ervaringsdeskundigheid (hier heb ik een cursus voor gedaan vorig jaar), zal ook iets zijn waar ik over wil gaan schrijven.

Ik zou mijn leven niet anders willen dan zoals het nu is, omdat ik nooit geworden zou zijn wie ik nu ben als ik al mijn ups en downs niet had meegemaakt!
Zoals ik het in het Engels zou zeggen: “My heart is happy”.

Liefs, Sam.

Blogs / vlogs

Een nieuwe start

Categorie: Blog

  Ik ben lang weggeweest, ik heb een rondreis gemaakt waar ik mijn tijd heb afgesloten met het besluit om opnieuw te willen beginnen. Dat gaat ook gebeuren: een nieuwe hulpverlener, nieuw psychodiagnostisch onderzoek om te kijken wat er nu precies aan de hand is – en naar aanleiding daarvan…

Hoi allemaal,

Categorie: Blog

  Dit is een van de eerste keren dat ik online wat schrijf, maar ik wilde het al zo lang dat ik er toch maar mee ben begonnen! Ik wil meer ‘awareness’ (bewustzijn) creëren over psychische aandoeningen, en dit doe ik ook op mijn eigen blog. Vandaag dus over Tourette…