Spring naar content

Bel uw huisarts of huisartsenpost

Behandelingen

Samen zoeken naar de behandeling die voor jou werkt

Altrecht is er voor iedereen die specialistische geestelijke gezondheidszorg nodig heeft. Jong en oud. Of je nu een kind, puber, jongvolwassene, zwanger, een jonge ouder met een baby of gewoon een volwassene bent. Altijd luisteren we naar jouw wensen én mogelijkheden. Samen zoeken we naar de juiste behandeling die past bij jouw vraag. Het liefst werken we daarbij ook samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Al onze behandelingen zijn op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten én de ervaringen van lotgenoten. Vanuit verschillende invalshoeken luisteren we naar jouw hele verhaal. Tijdens je behandeling kijken we steeds wat er voor jou werkt. Alles op maat dus, voor jou als unieke persoon. En dat zo snel mogelijk, dichtbij huis, zonder schotten. Zo werken we aan jouw herstel.

Is je vraag erg ingewikkeld, zeer ernstig of zeldzaam?

Voor sommige mensen met psychische klachten helpt een behandeling in de specialistische ggz onvoldoende. Bijvoorbeeld omdat je klachten erg ingewikkeld, zeer ernstig of zeldzaam zijn. In bepaalde gevallen kun je dan terecht bij een TOPGGz-afdeling. TOPGGz-afdelingen zijn er in het hele land. Altrecht heeft er vier:

Deze afdelingen bieden hooggespecialiseerde behandeling voor eetstoornissen, psychosomatische klachten, angstklachten en de bipolaire stoornis.

Kinderen en jongeren

Meer weten over de specifieke behandelingen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar? Dat kan hier.

Meer weten over een behandelvorm of interventie?

Tijdens je behandeling maken we gebruik van verschillende interventies en behandelvormen. Daarbij kijken we steeds wat er voor jou werkt. En past bij jouw specifieke vraag. Alles op maat dus. Wij werken op dit moment aan een overzicht waarin je algemene informatie kunt vinden over mogelijke interventies en behandelvormen uit jouw persoonlijke behandelplan. In de tussentijd vind je via onderstaande links informatie over behandelingen per thema.