Scholingsaanbod SOLK voor hulpverleners door Altrecht Psychosomatiek Eikenboom

4 juli 2019

Scholingsaanbod vanaf najaar 2019

In het najaar van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 verzorgt TOPGGz Altrecht Psychosomatiek Eikenboom weer een aantal aantrekkelijke (na)scholingsbijeenkomsten op het gebied van ernstige ‘Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten’ (SOLK) en Somatisch-symptoomstoornissen en verwante stoornissen (DSM-5). Het betreft cursussen en workshops die gebaseerd zijn op recente wetenschappelijke inzichten, bewezen effectieve en innovatieve behandelmethodes aangevuld met onze eigen ervaring en expertise.

De trainingen worden verzorgd door onze hoogopgeleide en ervaren professionals, die tevens zeer ervaren zijn in het geven van scholing aan uiteenlopende groepen professionals. De trainingen worden geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen, zoals NVvP, FGzPt, V&VN/Register zorgprofessionals, KNGF (accreditaties verschillen per cursus). Ons scholingsaanbod werd de afgelopen jaren door deelnemers hoog gewaardeerd.

Onderstaand treft u een beknopte beschrijving van ons aanbod voor komend najaar en begin 2020. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is tijdige aanmelding voor de trainingen aanbevolen.

Vrijdag 27 september en woensdag 30 oktober 2019: Basiscursus ACT voor SOLK (2 daags)

Een training in Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor (ernstige) somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK). De zes therapeutische kernprocessen van ACT en daarbij horende technieken worden doorgenomen en geoefend, met het accent op wat van belang is voor patiënten met (ernstige) SOLK.

Maandag 11 november 2019: SOLK en Persoonlijkheidsproblematiek

Over lichaamsgericht mentaliseren bij het omgaan met lastige therapeutische situaties en (tegen)overdrachtsprocessen bij patiënten met SOLK en persoonlijkheidsproblematiek.

Vrijdag 17 januari, vrijdag 14 februari en vrijdag 13 maart 2020: Lichaamsgericht Mentaliseren

Deze training is gericht op het verkrijgen van kennis en ervaring in de technieken van lichaamsgericht mentaliseren voor (ernstige) somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) en het aanleren van timing. Door praktische oefeningen en demonstraties is er veel aandacht voor het toepassen van de geleerde technieken.

Meer informatie

Meer informatie en aanmelden: www.altrecht.nl/voor-professionals/cursussen-trainingen.

Incompany trainingen 

Al onze cursussen kunnen wij ook in-company verzorgen. Voor meer informatie en een offerte kunt u contact opnemen met EikenboomTraining@altrecht.nl.