Mooie samenwerking tussen GGz Centraal en Altrecht rond Covid-19

16 juli 2020

Zowel bij Altrecht als bij GGz Centraal zijn de afgelopen maanden de Corona afdelingen in no-time opgezet en bemenst door een gedreven groep collega’s. Maar dan wel bij beide instellingen los van elkaar. In korte tijd waren beide afdelingen operationeel. Een knappe prestatie.

Maar… het operationeel houden van deze afdelingen afzonderlijk, terwijl Altrecht en GGz Centraal zo dicht bij elkaar zitten, vraagt veel van beide organisaties. Zowel in menskracht als in financiële middelen. Dat is de reden waarom we met elkaar hebben gekeken hoe we een bovenregionale Corona afdeling kunnen opzetten. Een positieve ontwikkeling! Dat betekent namelijk ook dat we niet ieder afzonderlijk evenveel personeel op elke locatie moeten inzetten, maar de krachten kunnen bundelen.

Locatie

Voor deze Corona afdeling is de GGz Centraal locatie in Laren uitgekozen. Dat betekent dus dat in Laren vanaf nu patiënten van beide organisaties met (een verdenking op) Covid-19 geplaatst kunnen worden.

Hoe werkt het?

Als er geen patiënten opgenomen zijn op de Corona afdeling, werken mensen in principe op hun eigen afdeling. Zij zijn echter wel altijd oproepbaar op de dagen dat ze ingeroosterd zijn om naar Laren te komen als er patiënten opgenomen worden.

Wij hopen natuurlijk dat Covid-19 rustig blijft en we de Corona afdeling niet (volledig) nodig hoeven te hebben. Maar wij zijn in ieder geval blij met deze mooie samenwerking tussen Altrecht en GGz Centraal!