Mind en De Nederlandse ggz lanceren website met overzicht gezondheidsapps

20 januari 2021

Gezondheidsapps kunnen helpen bij een betere mentale balans en ondersteuning bieden als je te maken hebt (gehad) met psychische problemen. Zoek jij een app die je kan helpen bij het verbeteren van je psychische gezondheid? De Nederlandse ggz en Mind hebben de website www.ggzappwijzer.nl gelanceerd. Op deze site kun je zien hoe apps voor een betere psychische gezondheid scoren op betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Op de site staan ruim 50 verschillende apps, van apps die helpen om te ontspannen of beter te slapen tot apps die ondersteunen bij het omgaan met angstklachten of het maken van een dagstructuur. Ze zijn op meer dan 100 punten beoordeeld. Hiermee geeft de site meer overzicht in het steeds grotere aanbod van mentale gezondheidsapps. Ook behandelaren van Altrecht hebben bijgedragen aan de beoordeling van een aantal apps.

De website is gemaakt in kader van het project VIPP GGZ. VIPP staat voor Versnellingsprogramma Informatie uitwisseling Patiënt en Professional. Het is een stimulerings- en subsidieprogramma van de overheid waar ook Altrecht aan deelneemt. Hier kun je zien hoe de site werkt: https://youtu.be/xWs5pJfcOaA.