MENTAL HEALTH FIRST AID

15 februari 2018

Psychische problemen, weet jij wat je kan doen? Doe vanaf 30 maart mee aan de cursus MHFA Utrecht!

Als iemand zich in zijn vinger snijdt of het hoofd stoot, dan pak je thuis de EHBO-koffer. Maar wat doe je als een geliefde, een vriend, de buurman of je leerling een paniekaanval krijgt of somber lijkt en steeds minder naar verjaardagen komt? Tijdens de cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’, die op 30 maart 2018 in Utrecht van start gaat, leer je hoe je het verschil kunt maken voor die geliefde, vriend of buurman.

Maak jij het verschil?
De cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ is een internationaal erkende cursus, waarin je leert hoe je eerste hulp kunt bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen of aan mensen die in een crisis verkeren. In de cursus krijg je informatie over psychische problemen en er is veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na de cursus kun je iemand de helpende hand reiken; je kunt echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en die verstrikt is geraakt in de problemen die hij ervaart.

Waarom MHFA?
Psychische problemen komen vaak voor: meer dan 40% van de Nederlanders heeft er op enig moment in zijn of haar leven last van. Bijna iedereen kent wel iemand met een psychische aandoening: in je familie, in je vriendenkring, op je werk of op school. Door gebrek aan kennis en vooroordelen over psychische aandoeningen zoeken mensen vaak pas heel laat of geen hulp. MHFA kan helpen deze drempel te verlagen zodat mensen in een vroeg stadium passende hulp zoeken en vinden.

Praktische gegevens
De cursus wordt gegeven op 30 maart, 6, 13 en 20 april van 10 tot 13 uur. Locatie: Altrecht ggz, Lange Nieuwstraat 119 in Utrecht. Deelname kost € 275 excl. BTW. Mochten de kosten deelname in de weg staan, neem dan contact op met Wieteke Vermeulen via w.vermeulen@altrecht.nl.

Wil je je aanmelden voor deze cursus? Ga dan naar www.mhfa.nl/cursussen. Op mhfa.nl vind je ook meer informatie over MHFA.