Mensen van Den Dolder

19 november 2020

Altrecht en Den Dolder zijn met elkaar verweven, door de klinieken die zijn gevestigd op de Willem Arntsz Hoeve in dit mooie dorp. De Willem Arntsz Hoeve (WA Hoeve) in Den Dolder bestaat al sinds 1906 en kent een lange geschiedenis van (psychiatrische) zorg. Nog steeds kunnen patiënten op het terrein terecht voor zorg en behandeling. De prachtige verhalen van de mensen van Den Dolder zorgen ervoor dat we als dorp en zorgterrein meer van elkaar te weten komen.

Den Dolder
“Honderd jaar geleden was er nog amper sprake van een dorp, maar ooit raakten we hier verzeild. Omdat we hier zijn geboren, of omdat ons droomhuis toevallig hier stond. Omdat we hier werken of in behandeling zijn. Allemaal nemen we ons verhaal mee. Zo heeft Den Dolder net zo veel verhalen als het mensen telt.\

Mensen van Den Dolder geeft die verhalen een stem en een gezicht, want dé Doldenaar bestaat niet. Maar met elkaar vormen we wel één dorp. Met korte interviews en professionele foto’s bouwen we een online dorp. Later zal een selectie uit alle verhalen ook in boekvorm verschijnen”.

Wie zit erachter?
Mensen van Den Dolder is een initiatief van kunstenaarsechtpaar Dees en Koen Wilgehof en fotograaf Mel Boas.