Loop de Kunstroute bij Altrecht op zaterdag 12 oktober

27 september 2019

Het meisje met de parel. Wie kent haar niet? Een inspiratie voor de expositie Terug naar de Toekomst! Deze expositie toont het werk van kunstenaars van Abrona, Altrecht, Atelier Totem, Bartiméus, Uniek Palet, Reinaerde, Vitras Ontmoetingscentrum Zeist Helicon en Warande In de Dennen. Een tentoonstelling van en door kunstenaars uit het netwerk van Samen voor Zeist!

Tijdens de kunstroute op zaterdag 12 oktober is alle gemaakte kunst te zien op verschillende locaties. Een selectie van de gemaakte kunstwerken is eerder te zien tijdens de opening in het KunstenHuis in Zeist. Voor meer informatie: Uitnodiging Kunstroute of stuur een mail naar patiëntenraad@altrecht.nl 

Kunstenaars  locatie Zeist van Altrecht:

Paulien Stolvoort

In de kunstgeschiedenis wordt al eeuwenlang gezocht hoe uitdrukking te geven aan emoties. Voor Paulien een bron van inspiratie om dit universele thema eigentijds en persoonlijk vorm te geven. Sleutelwoorden zijn emotie, beweging en lijfsbeleving, zoals goed te zien is in het schilderij De tweede dans; Je lijf herinnert zich de beweging, de ruimte, armzwaai, heupdraai. Door te schilderen beleef je de beweging.

Gerbrand Langenberg

Straatfotograaf Gebrand Langenberg is kunstenaar in het in beeld brengen van emoties. Zijn passie is om mensen te raken door dagelijkse dingen op beeld te zetten op (semi) publieke plekken en de emotie vastleggen van markante mensen in het straatbeeld, Zoals Vergeten- 100 meter van het binnenhof zit deze man angstig en eenzaam op de grond. Onbegrijpelijk.

Locatie Den Dolder van Altrecht:
Informatie over de expositie in Het Vijfde Seizoen
De chillboxgroep maakte een opvallende serie tegeltjeswijsheid van mozaïek. Reijnvaan Chillbox – Cliënten met chronische psychiatrische problematiek komen hier in een huiskamersetting samen om met elkaar activiteiten te doen. In de Chillbox wordt er terloops gewerkt aan herstel. In de Chillbox is door de cliënten gezamenlijk gewerkt aan kunst voor de expositie.

Oude tegeltjeswijsheden door een nieuwe lens vormgegeven. Van oude tegeltjes en letters van toetsenborden hebben de cliënten schilderijen gemaakt met nieuwe wijsheden en inspirerende teksten.