Congres Guideline informed Treatment –Personality Disorders (GIT-PD)

18 april 2019

Op vrijdag 7 juni organiseert Altrecht Persoonlijkheidsstoornissen in samenwerking met het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen een congres waar u kunt kennismaken met het nieuwe, succesvolle GIT-PD model.

Met GIT-PD, Guideline-informed treatment – Personality Disorders,  levert Altrecht kwalitatief goede en kosteneffectieve zorg voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Het GIT-PD-model heeft als insteek een evidence based psychotherapeutische behandeling te bieden aan álle patiënten met een persoonlijkheidsstoornis en is het antwoord op vele inhoudelijke én organisatorische vraagstukken die naar voren komen in dit ingewikkelde speelveld.

Waarom GIT-PD
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat specifieke psychotherapeutische behandelingen effectief zijn, in de praktijk zien we echter dat veel patiënten deze niet (of niet in de juiste dosering) krijgen. En de meer reguliere sociaal-psychiatrische behandeling die ze wel krijgen is vaak weinig effectief. Om die reden heeft het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen in samenwerking met Altrecht en andere experts het GIT-PD – model ontwikkeld.

Het werkt
Binnen Altrecht Persoonlijkheidsstoornissen bewijzen vijf, in de afgelopen jaren opgerichte, teams dat het model echt werkt. Hoe de methode in de praktijk kan worden toegepast, deelde Altrecht eerder al in het boek GIT-PD in de praktijk.

De ervaring van Martijn
Martijn heeft een persoonlijkheidsstoornis waarvoor hij ruim twintig jaar allerlei therapeuten bezocht. Zijn leven ging op en af, maar na de financiële crisis raakte hij zowel psychisch als praktisch diep in de problemen. Nu, na anderhalf jaar therapie volgens het GIT-PD model bij Altrecht, kan hij eindelijk zeggen dat zijn leven in rustiger vaarwater is geraakt.

Martijn: “Ik heb veel inzicht gekregen in wat ik heb, waarom ik bepaald gedrag vertoon en waar dat vandaan komt. Bij eerdere therapieën ontbrak dat inzicht, dat heb ik echt gemist.

Lees hier het verhaal van Martijn.

Meer over het congres
Wilt u kennis maken GIT-PD? Kom dan op vrijdag 7 juni 2019 naar ons congres in het Van der Valk hotel te Utrecht. Sprekers op deze dag zijn onder andere Lois W. Choi-Kain, Joost Hutsebaut en Helga Aalders. In workshops wordt nader ingegaan op de toepassing van het model in de praktijk. Benieuwd naar het programma of direct aanmelden? Lees dan snel verder.