Bijeenkomst bipolariteit in de literatuur – 28 maart

26 maart 2019

In het kader van World Bipolar Day organiseert Altrecht samen met het UMC Utrecht op donderdag 28 maart een bijeenkomst, met als thema: ‘bipolariteit in de literatuur’. De boodschap van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan.

Tijdens deze bijeenkomst in de bibliotheek in Amersfoort leest Aefke ten Hagen voor uit eigen werk.

Bekende titels
Ten Hagen schrijft romans, blogs, web teksten, columns en diverse korte verhalen die in de prijzen vielen en verfilmd zijn. Ze debuteerde in 2010 met de roman In naam van mijn vader; schreef in datzelfde jaar onder pseudoniem het boek Koosje, over haar eigen ervaringen met een bipolaire stoornis. In maart 2019 brengt zij haar eerste jeugdboek uit. Mijn moeder kookt soep van tafelpoten gaat over de 12-jarige Fiep die een bipolaire moeder heeft. De ene keer staat de moeder van Fiep in een elfenjurk op het schoolplein en op een ander moment ligt haar moeder in bed te treuren. En als ze eenmaal in bed ligt, krijg je haar er ook echt niet uit.
Wat nu?!

Poëzie en schrijfwedstrijd
Daarnaast is er rondom World Bipolar Day door Plusminus een landelijke poëzie- en schrijfwedstrijd georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst op 28 maart brengen regionale inzenders hun gedichten en korte verhalen ten gehore.

Wilt u aanwezig zijn?
Dit kan, kom dan op 28 maart van 19.00-21.00 uur naar Bibliotheek Eemland op het Eemplein 71 in Amersfoort.