Beveiliging terrein Willem Arntsz Hoeve verlengd en versterkt

27 oktober 2017

Tijdens de informatiebijeenkomsten van zondag 22 en maandag 23 oktober voor de inwoners van Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin, bleek dat het gevoel van onveiligheid groot is. De onrust onder de inwoners is enorm, dat bleek uit de vele gesprekken aan tafel. Deze gevoelens van onveiligheid proberen we zoveel mogelijk weg te nemen door de beveiliging van het terrein aan te scherpen. Daarom verlengen we de inzet van de extra beveiliging op het terrein, die vorige week al was ingezet.

Samen met de gemeente en politie zetten wij ons in om de rust te waarborgen. Nog even alle veiligheidsmaatregelen op een rij:

  • Er is 24 uur beveiliging (2 personen) van Altrecht/Aventurijn op het terrein WA Hoeve en in Den Dolder ingezet die surveilleert. Op het terrein hangen bewakingscamera’s die 24 uur per dag worden gemonitord.
  • Het wijkteam Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin is met de Buurtmobiel maximaal aanwezig in het centrum van Den Dolder en omgeving om op al uw vragen en opmerkingen in te gaan. De buurtcoach van Aventurijn maakt onderdeel uit van dit team.
  • De inzet van de buurtcoaches is verdubbeld.
  • In geval van onrust / overlast-situaties / observaties op het terrein kunt u 24 uur per dag bellen met ons via het telefoonnummer: 06-51423309. U krijgt dan de buurtcoach of de beveiliging aan de lijn.
  • Er is meer surveillance door de politie.
  • Er is extra menskracht beschikbaar gemaakt vanuit het gemeentelijk sociaal team en de gemeentelijke handhavers (BOA’s) bij de Buurtmobiel. Daarnaast surveilleren de BOA’s extra in Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin en op het terrein van Altrecht.