Altrecht krijgt zilveren milieucertificaat en is daarmee weer een stap verder in het verduurzamen

14 november 2019

Altrecht krijgt het zilveren milieucertificaat van het Milieu Platform Zorg (MPZ). Dat is een resultaat waar we trots op kunnen zijn, want landelijk zijn er nog maar 15 zorgorganisaties die dit ‘label’ mogen dragen.

Ruim 1 jaar geleden ontving Altrecht het bronzen milieucertificaat van het Milieu Platform Zorg (MPZ). Eind vorige week maakte het MPZ bekend dat Altrecht ook het zilveren certificaat zal ontvangen. Er kwamen namelijk geen tekortkomingen (deficits) uit de audit van het MPZ. Er is bij de audit gekeken naar 18 hoofdonderwerpen zoals energiereductie- en inkoopmaatregelen.

Overzicht van de certificaathouders.

In het najaar van 2016 verbond Altrecht zich aan de doelstellingen van de ‘Green deal Zorg’ door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst met de gemeenten Utrecht en Zeist en het MPZ. Altrecht vindt het belangrijk om te verduurzamen. We hebben tenslotte maar één aardbol en daar moeten we dus zuinig op zijn. Ook patiënten, werknemers, zorgverzekeraars, gemeenten en banken vragen om deze verduurzaming.

De komende tijd richten we ons verder op het verduurzamen van onze gebouwen, maar we gaan onze aandacht bijvoorbeeld ook richten op het verder verduurzamen van de inkoop en mobiliteit.