Altrecht Academisch Angstcentrum in NPO campagne TrueSelfie

10 april 2018

​Van 9 april tot en met 16 mei geven jongeren zich bloot in tal van NPO 3-programma’s en via NPO 3FM tijdens de #TrueSelfie-weken. Zij willen depressie, zelfmoordgedachten en andere psychische problemen bespreekbaar maken. De uitzendingen worden omlijst met testimonials: korte zelfportretten van jongeren die openhartig hun ervaringen delen. Het Altrecht Academisch Angstcentrum neemt deel aan de campagne door een interview over angststoornissen.

Suzy Matthijssen, klinisch psycholoog en onderzoeker bij het Altrecht Academisch Angstcentrum is geïnterviewd door radio 3fm dj Wijnand Speelman. Wijnand is op jonge leeftijd behandeld voor angstklachten. Samen met Suzy blikt hij terug op zijn eigen ervaringen. Daarnaast vertelt Suzy wat een angststoornis is, welke behandelingen er zijn en benadrukt ze het belang met anderen over angstklachten te praten of hulp te zoeken bij een professional.

Meer informatie over het Altrecht Academisch Angstcentrum vind je via www.altrecht.nl/zorgeenheid/academisch-angstcentrum.